Turun yliopiston matemaattisten ja fysikaalisten tieteiden opiskelijoiden yhdistys Delta ry

Tuutorit 2020

Matematiikan ja tilastotieteen tuutorit

Antti Hakamaa

Antti on kotoisin Teuvalta, mutta on asunut kauan myös Eurajoella ennen, kun hän löysi Aurajoen rannoille. Antti ei itsekkään tiedä monennen vuoden opiskelija hän on, sillä armeija vei puolet hänen pilttivuodestaan. Antti on muiden mielestä oman porukkansa henkinen junnu, mutta hän kuulemma osaa jopa pestä kädet nykyään. Antti on taiteilijapersoona ja hänet voi usein löytää laulamasta tai musisoimasta muulla tavoin. Antti on usein myös porukan blondi ja jos vitsi pitää selittää jollekin on se Antti, jolle se selitetään. Antin vahvuus ei kuulemma ole haarukointi, mutta lusikointi onnistuu paremmin.

Boris Lauton

Espoosta kotoisin olevalta Borikselta ei tarinat lopu kesken. On tarinoita esimerkiksi siitä, miten hän kadotti laukkunsa baari-iltana ja seuraavana aamuna se löytyi arkkipiispan toimiston edestä. Boris on todella kuuluisa myös integraatiofesteillä, jossa päätyi olemaan niin kauan alasti, että kadotti jopa omat vaatteensa. Borista näet harvoin baarissa, oli syy sitten portsarin huonon päivän tai Boriksen huonon kunnon, sitä ei tarina kerro. Boris on kuitenkin erittäin fiksu ja luonteeltaan lutuinen nallekarhu. 

Iitu Kuusrainen

Iitu on kotoisin Jokelasta, mutta hänen mielestään Turkuun muuttaminen oli yksi hänen elämänsä parhaista päätöksistä. Iitun voit löytää pilkun aikaan baarin tanssilattialta, mutta tämä ei tarkoita sitä, etteikö hän silti saapuisi aamulla kahdeksan luennolle. Joidenkin mielestä Iitun alkoholitoleranssi lähestyy jopa ääretöntä. Iitun kädestä saattaa usein löytyä myös nocco-juoma, sillä välillä hän saattaa tilata kotiinsa niitä jopa lavallisen. Iitu ei välttämättä nauti fysiikasta kaikkein eniten, mutta se on asia, jota voit nähdä hänen eniten opiskelevan yliopistolla.

Janica Kilpi

Janica on kotoisin Paimiosta ja nykyään hänet löytääkin useammin lineaaristen mallien uusinnasta kuin muuten itse yliopistolta. Janicakin on toiminut Hybridispeksissä tanssijana ja tämän lisäksi hän on ollut koreografioimassa Antonin ja Alisan tanssimia koreografioita. Tämän lisäksi Janica vaikuttaa Deltan hallituksessa ja lähettääkin teille tulevaisuudessa joka perjantaisen profetian. Janican löytää myös usein laulamassa karaokea Pocketista tai Lynistä, tästä erikoista kuitenkin tekee se, että Janica on usein baarissa mutta harvoin humalassa. Janica haluaisi saavuttaa hyvän kropan mahdollisimman kivuttomasti, joten hän on korvannut Campus Sportin salitreenit Chloe Tingin ”flat tummy challenge”-haasteella.

Kristian Roth

Kristian on alun perin kotoisin Taivassalosta, mutta nykyään Kristianin löytää helpommin osakuntien tai Turun Wappuradion kokouksista. Kristianilla on myös paljon kokemusta ainejärjestötoiminnasta ja hän on ollut mukana Deltan ry:n toiminnassa jo vuosia. Vapaa-ajallaan Kristian on myös työskennellyt ATK-firmoissa, koodannut Deltan uusia nettisivuja ja pelannut. Kristian voit tunnistaa myös uniikeiksi tuunatuista haalareista. Kristianin tavoite on saada kandi valmiiksi ennen vuotta 2022, mutta omien sanojensa mukaan Kristian on ikiopiskelija.

Laura Perasto

Laura on aito turkulainen ja hän on kuulemma aina töissä, jossa hän siis hyllyttää Johannan tekemät kolmioleivät Citymarketin eineshyllyyn. Laura on erittäin kannustavainen ja erityisesti jos Janica laulaa karaokea, niin Laura kehuu ja juo tyytyväisenä pöydässä. Lauralla on myös pakkomielle frendit-ohjelmasta ja siitä, että hänen on voitettava kaikki, lajit oli sitten kyse rastikierroksista tai lautapeleistä. Laura on, kuin onkin valmistunut kandidaatiksi ja nyt hän jatkaa sovelletun matematiikan opiskelua.

Patrik Wallenius

Patrik on saapunut Turkuun suoraan Rauman aurinkorannoilta eli Suomen Vice Citystä. Ties vaikka hän olisi matkustanut juosten, hiihtäen tai uiden, sillä näitä urheilulajeja hän tykkää harrastaa vapaa-ajallaan. Patrik opiskelee matematiikan ja fysiikan opettajaksi. Vapaa-ajallaan Patrik pitää myös ruoanlaitosta ja kuuluuhan hyvän ruoan seuraksi hyvä viini myös. Erään kaljaviesti-illan päätteeksi Patrik on myös joutunut Vegasiin punaisissa sukkahousuissa, mutta ei siitä sen enempää.

Sanni Kivistö

 Sannin on kotoisin Raumalta, mutta päätyi Turkuun koska hän oli liian lyhyt unelma-ammattinsa lentoemännäksi. Onneksi matematiikan opiskelussa ihmisen pituudella ei ole kuitenkaan väliä. Nykyään Sannin löytää siis Lyni-Vegas akselilta. Sanni toimii vapaa-ajallaan siivoojana Olkiluodossa ja saa työsuhde etuutena gammasäteilyt kaupan päälle. Sanni oli yksi ainoista oman vuotensa pilteistä, joka uskalsi lähteä ensimmäisenä opiskeluvuotenaan akateemisen kyykän MM-kisoihin Hervantaan.

Tarmo Taipale

Tarmo asuu Raisiossa, mutta Tarmon löytää aina yliopistolta. Tarmo on töissä yliopistolla ja tämän takia hänet löytää matikkapajalta huomioliivin kera. Tarmolla on oma matematiikka-aiheinen YouTube-kanava: Absolute Mathman ja jos et ymmärrä jotain matematiikan osa-aluetta Tarmolta löytyy yleensä neuvot kaikkeen. Tarmo käy myös tarmokkaasti bileissä ja harrastaa frisbeegolfia. Tarmokin on ollut mukana Hybridispeksin tekemisessä.


Fysiikan tuutorit

Alisa Valtonen

Alun perin Helsingistä kotoisin oleva Alisa on hyvin kotiutunut Turkuun ja sanookin Turun olevan lähellä hänen sydäntään. Alisan mielestä Heidi’s Bier Bariin on turha mennä ilman shottirallia ja kyseisen rallin jälkeen voitkin löytää Alisan tanssilattialta hauskoine tanssi-ilmeineen. Vapaa-ajallaan opiskeluista, jos häneltä tällaista joskus löytyy, Alisa valmentaa luistelukoulussa tai työskentelee tarjoilijana. Lisäksi kaiken tämän vapaa-ajan toiminnan ohella Alisa tanssii Hybridispeksissä. Alisan voit löytää yleisimmin yliopistolta tai kesällä saariston maisemista. Fysiikan alalla Alisaa tällä hetkellä eniten kiinnostaa lääketieteellinen fysiikka.

Anton Nykänen

Anton on kotoisin Turusta ja tuskin lähdössä muualle hetkeen, sillä hän kokee, että on opiskelu ja siihen liittyvä elämä on liian kivaa, jotta olisi kiire valmistua. Antonilta löytyy lähes jokainen lautapeli, jonka keksiä saattaa ja näitä pelejä pääsettekin pelaamaan Antonin järjestämissä seurapeli-illoissa. Antonin tapaamisessa ei voi välttyä kuulemasta Hybridispeksistä, jossa Antonkin on Alisan tavoin toiminut tanssijana. Antonin tanssia voitte nähdä myös Vegasin tanssilattialla varsinkin, kun soi Avicii. Antonilla on myös laaja tietämys sekä teoreettisesta fysiikasta, että Vegasin shoteista. Shottien lisäksi Anton kuluttaa erittäin paljon kofeiinipitoisia juomia. Antonin voitte myös bongata soittamassa klarinettia Sohon Torwissa sekä siksi, että hänellä on aina värikkäät vaatteet.

Eemeli Eronen

Eemeli on kotoisin Turusta ja hyvä näin sillä tämän johdosta hän ei siis eksy ajaessaan taksia vapaa-ajallaan. Eemeli tietää kaiken edunvalvontaan liittyvistä uusimmista päätöksistä ja hän toimiikin Deltan edunvalvontavastaavana, joten jos koet vääryyttä kursseillasi, käänny Eemelin puoleen. Eemeli on muutenkin porukan isähahmo varsinkin, kun hänet löytää lähes aina baarista daddy-paita päällään. Eemeli on edistynyt tietojenkäsittelytieteen opinnoissa pidemmälle kun suurin osa heidän omista pääaineopiskelijoistaan. Fysiikassa Eemeliä kiinnostaa erityisesti kokeellinen fysiikka ja data-analytiikka.

Enni Snellman

Enni on eksynyt Mynämäeltä isommille kylille ja nykyään hänet löytääkin useimmiten Vegasista tai sen yläkerrasta Lynistä. Välillä Enni saattaa jopa eksyä yliopistollekin. Enni on aina ollut rastikierrosten voittajajoukkueessa, joten jos mahdollista valitse hänet joukkueeseesi ja tie voittoon on taattu. Ehkä juurikin tämän takia Enniä ei ikinä Helmin mielestä näy kasin luennoilla. Vapaa-ajallaan Enni harrastaa aikidoa, rengasvoimistelua ja joskus hänet voi jopa löytää videopelien äärestä. Enni on myös ollut mukana Hybridispeksissä.

Helmi Pajamäki

Helmi on kotoisin Porista ja se on Ennin mielestä ”ensimmäinen virhe”. Helmi myös kuulemma kaatuu jokaiseen mainoskylttiin ennen baari-iltaa. Helmi on myös joka tuutorin unelmapiltti, sillä hän ompeli tuutorilleen Santerille lapaset, joka jätti muut tuutorit vähän kylmäksi. Käsitöiden lisäksi Helmi on hyvä leipomaan munkkeja ja muutenkin ruoanlaitossa. Helmin tämän hetkisenä ajatuksena on suuntautua teoreettiselle fysiikalle. Vapaa-ajallaan Helmi myös urheilee ja maalaa, sekä myös pyörii paljon yliopistolla. 

Johanna Laaksonen

Johanna on kotoisin Huittisista, mutta nykyään voit löytää hänet useimmiten ylioppilaskylästä tai fysiikan ryhmätyötilasta eli lyhyemmin rtt:ltä. Johanna leipoo ja laittaa ruokaa mielellään vapaa-ajallaan, sekä työskentelee kolmioleipätehtaassa. Lisäksi vapaa-ajallaan Johanna hoitaa huonekasvejaan ja neuloo. Muiden mielestä Johannalta voi löytää vastauksen aivan kaikkeen ja häneltä kannattaakin kysyä neuvoja, jos ruoanlaitto tai leipominen ei suju aivan kuten pitäisi. 

Meeri Harkki

Meeri on kotoisin Valkeakoskelta, mutta hänet saatat löytää myös Lynin ja Vegasin tanssilattialta tai Hakametsän jäähallilta. Meeri onkin intohimoinen penkkiurheilija ja seuraa jääkiekkoa. Meeri suhtautuu intohimoisesti myös tanssimiseen ja erityisesti baletti on ollut lähellä hänen sydäntään lapsesta saakka. Meerillä on myös välillä hoidossaan vanhempiensa viisi kissaa, joissa tosiaan riittää vahtimista. Meeri ei ole vielä päättänyt erikoistumisalaansa fysiikalta, mutta mahdollisesti se saattaisi olla tähtitiede.