Turun yliopiston matemaattisten ja fysikaalisten tieteiden opiskelijoiden yhdistys Delta ry

Tuutorit 2021

Matematiikan ja tilastotieteen tuutorit

Antti

Antti on kotoisin Teuvalta, mutta on asunut kauan myös Eurajoella ennen, kun hän löysi Aurajoen rannoille. Antti ei itsekkään tiedä monennen vuoden opiskelija hän on, sillä armeija vei puolet hänen pilttivuodestaan. Antti opiskelee nykyään myös biologiaa sivuaineenaan, joten jos kaipaat apua lajitunnistuksessa käänny Antin puoleen. Vapaa-ajallaan Antti on taiteilijapersoona ja hänet voi usein löytää laulamasta tai musisoimasta muulla tavoin. Antti on usein myös porukan blondi ja jos vitsi pitää selittää jollekin on se Antti, jolle se selitetään.


Elias

Elias on joka äidin unelmavävy leveän hymynsä ja aina iloisen asenteensa vuoksi. Lisäksi taitaa hän olla myös deltalaisista eniten jodelin utuihastuksiin bongattu, sillä hän soitti Hybridispeksin näytöksissä rumpuja. Rumpujen lisäksi Elias soittaa nykyään myös nokkahuilua ja treenaa triatloniin. Kaisan tavoin myös Elias asuu deltalaisten kimppakämpässä tosin ei samassa. Elias on saanut jo kesälomallakin pyöriä yliopiston tiloissa, sillä hän on ollut harjoittelussa tietotekniikan laitoksella.


Jenna

Jenna on kotoisin turusta, mutta hänellä on silti vaikeuksia osata Turun parkkeeraussääntöjä. Voitkin usein nähdä Jennan juoksemassa autonsa luokse, jota ollaan hinaamassa pois. Muiden mielestä Jenna on myös lähes aina myöhässä, mutta paikalle tulessaan hän ei jätä ketään kylmäksi. Jenna oli legenda jo ennen aloittamistaan matematiikalla, sillä hänen kuvansa on löytynyt Deltan toimistolta vuodesta 2017 asti.


Kaisa

Kaisa on syntynyt Chilen aavikolla ja asunut aikaisemmin esimerkiksi Brasiliassa ja Lohjalla. Meidän onneksemme Kaisa asuu tällä hetkellä Turussa kimppakämpässä 3 muun deltalaisen kanssa ja omistaa muiden tuutoreiden mielestä ihanan koiran. Kaisa on erittäin taitava tekemään käsitöitä ja erityisesti ompelemaan. Vapaa-ajallaan Kaisa tykkää kokeilla uusia urheilulajeja, mutta ei omien sanojensa mukaan ole hyvä missään. Urheilulajien lisäksi Kaisa on päättänyt uuden vuoden lupauksenaan opetella soittamaan nokkahuilua. Kaisan voit bongata erityisesti Deltan seurapeli-illoista.


Laura-Tuulia

Laura-Tuulia on kotoisin Uudestakaupungista, mutta nykyään hän asuu Turussa ja tutkii kaupunkia kissansa Myyn kanssa yöllisillä tutkimusmatkoilla. Laura-Tuulia on aktiivinen Speksin ja Wappuradion toiminnassa ja hänen ansiostaan Vesan Derivaatta Disco saatiin kuulla viime vappuna radiosta. Laura-Tuulian voit löytää etäluennolta heilumassa kyseenalaiset tavarat käsissään tai Deltan toimistolta siivoamasta. Laura-Tuuliaa ei ainakaan kannata pelätä, sillä hän tulee lähettämään teille Deltan viikkotiedotteet.


Maria

Maria on porukan äitihahmo ja omaa muiden mielestä erittäin suuren suojeluvietin. Suojeluvietin kohteeksi joutuvat ainakin hänen kasvinsa, joita löytyy kuulemma erittäin paljon. Maria on myös pitänyt huolta viime vuoden pilteistä, sillä hän ompeli muiden haalareiden lahkeisiin kuminauhoja. Maria on faktakone, jolta löytyy uutta tietoa joka asiasta. Jo viime syksynä Maria oli niin perillä yliopistoelämästä, että häntä olisi voinut luulla oman ryhmänsä tuutoriksi. Onneksi nyt Maria pääsee toimimaankin tuutorin roolissa ja jakamaan tietouttaan.


Mikael

Mikael on kotoisin Turun läheltä Aurasta ja kokeekin näin olevansa melkeen turkulainen. Vapaa-aikanaan Mikael harrastaa kuntosalilla käymistä ja kitaran soittoa. Erityistä huomiota tuutorien tapaamisessa Mikael aiheutti mahtavien kalakenkiensä (oheisessa kuvassa) takia. Toivottavasti näämme kengät uudelleen myös orientaatioviikon kuluessa. Kesätyökseen Mikael on päässyt ohjelmoimaan eri ohjelmointikielillä.


Oskari

Oskari opiskelee taloustiedettä, mutta nyt hän on siirtynyt myös matematiikan ja tilastotieteen pariin. Vapaa-ajallaan Oskari harrastaa kuntosalilla käymistä. Oskari on muiden mielestä mystinen mies, jolle on helppo jutella, mutta silti kukaan ei tiedä hänestä mitään. Laura-Tuulia osasi kuitenkin kertoa, että Oskari on muuttanut tyyliään radikaalisti yläasteen jälkeen, joten ei kannata antaa ulkonäön hämätä.


Sanni

Sanni on kotoisin Raumalta, mutta päätyi Turkuun koska hän oli liian lyhyt unelma-ammattiinsa lentoemännäksi. Onneksi matematiikan opiskelussa ihmisen pituudella ei ole kuitenkaan väliä. Tunnistaaksesi Sannin sinun tulee löytää vain propellihattu. Nykyään Sannin löytää siis Lyni-Vegas akselilta tai nukkumassa vessansa lattialta, koska siellä on lattialämmitys. Sanni toimii vapaa-ajallaan siivoojana Olkiluodossa ja saa työsuhde etuutena gammasäteilyt kaupan päälle. Sanni oli yksi ainoista oman vuotensa pilteistä, joka uskalsi lähteä ensimmäisenä opiskeluvuotenaan akateemisen kyykän MM-kisoihin Hervantaan.


Siiri

Siiri on lähes täysi verinen turkulainen nero, jonka kesä on kulunut töissä henkivakuutusyhtiössä. Siirin kannattaisi itsekkin harkita kyseistä vakuutusta, sillä hän on erittäin tapaturma-altis ihminen. Siiri harrastaa voimannostoa ja pyöräilyä. Kysyttäessä muistoa, josta Siiri on voinut jäädä muiden deltalaisten mieleen hän kertoi kaataneensa orientaatioviikolla kokonaisen beerpong pöydän. Suosittelemmekin, että Siiri pidetään jatkossa ainakin muutaman metrin päässä pöydistä varsinkin, jos niiden päällä on erilaisia nesteitä sisältäviä kuppeja.


Fysiikan tuutorit

Alisa

Alun perin Helsingistä kotoisin oleva Alisa on hyvin kotiutunut Turkuun ja sanookin Turun olevan lähellä hänen sydäntään. Alisan mielestä Heidi’s Bier Bariin on turha mennä ilman shottirallia ja kyseisen rallin jälkeen voitkin löytää Alisan tanssilattialta. Vapaa-ajallaan opiskeluista, jos häneltä tällaista joskus löytyy, Alisa valmentaa luistelukoulussa tai työskentelee tarjoilijana. Lisäksi kaiken tämän vapaa-ajan toiminnan ohella Alisa tanssii Hybridispeksissä. Alisan voit löytää yleisimmin yliopistolta tai kesällä saariston maisemista. Fysiikan alalla Alisaa tällä hetkellä eniten kiinnostaa lääketieteellinen fysiikka.


Fanni

Fanni on kotoisin Kainuun korvesta, Sotkamosta. Vapaa-ajallaan Fanni on mukana monenlaisessa järjestötoiminnassa. Järjestötoiminnan lisäksi hän harrastaa ratsastusta ja pianonsoittoa. Fanni on toiminut Deltan tapahtumavastaavana, joten hän tietää miten hyvät bileet ja sitsit järjestetään. Fannin voit bongata usein yliopistolta tai Deltan tapahtumista erityisesti mustat vaatteet päällään.


Jesse

Jesse on kotoisin Ylivieskasta ja omien sanojensa mukaan hän on Pohjois-Pohjanmaan lahja likaiselle etelälle. Jessen tunnistat mustasta nahkatakista ja siitä, että hän osaa tanssia ripaskaa. Jesse on muiden mielestä joka paikan höylä ja erityisesti Siirin mielestä Jesse kuuntelee hyvää musiikkia. Jessestä saa aina juttelukaverin ja hänellä on monia tarinoita omasta orientaatioviikostaan, mutta niitä teidän täytyy kysellä Jesseltä itseltään.


Johannes

Johannes on kotoisin Seinäjoelta, mutta on ajautunut Turkuun vihreämpien laitumien perässä. Johanneksen voi useimmiten löytää ylioppilaskylästä, sillä missää ei pääse käymään. Kaupassa käydessään Johannes pyrkii selvittämään parhaan kilohinnan, jolla ruokaa voi ostaa. Ruoan maulla ei niinkään ole väliä, sillä kaikki maut voi peittää chilillä. Johanneksen mielestä mikään ei ole mennyt pieleen ennen kuin sen myöntää. Vapaa-ajalla Johannes tykkää urheilla muun muassa kuntosalilla. Fysiikassa Johannesta vetää puoleensa teoreettinen puoli.


Julius

Julius on viettänyt kesää työskentelemällä vanhustenhoidossa ja katsomalla netflixiä. Etäopintojen aikana Julius on kerennyt kutoa villapaidan, jossa on piin kuvia ja helmaa kiertää piin likimäärän arvo. Odotammekin jo innolla syksyä, jotta ilmat viilenee ja pääsemme näkemään Juliuksen villapaidan. Julius ei ole vielä päässyt tekemään paljon muistoja opintojen aikana, sillä iso osa opinnoista on ollut etänä, mutta päätimme ,että näitä muistoja tehdään syksyllä muidenkin vuosien edestä.


Lauri

Lauri on kotoisin Seinäjoelta, mutta nykyään voit bongata hänet myös Turun kaduilta. Vapaa-aikanaan Lauri harrastaa kuntosalilla käyntiä ja lenkkeilyä. Lauri kertoi lähtevänsä viettämään uutta pilttivuotta tuutorin roolissa, sillä hänen oma pilttivuotensa meni koronan takia sisällä istuessa. Lauri ja Johannes ovat kämppiksiä, joten varo vaaraa sekottaa heitä toisiinsa matchaavien Jussipaitojen takia.


Vilma

Vilma on porukan akateeminen vanhus, sillä hänellä alkaa syksyllä viides vuosi opintoja. Koronavuoden aikana Vilma rikkoi pyöränsä takarenkaan niin usein, että kyllästyi korjauttamaan sitä ja opetteli korjaamaan sen itse, joten jos tarvitset pyöränkorjausapua tiedät kenen suuntaan kääntyä. Vilma hoitaa myös edunvalvontaa fysiikan laitoksen suuntaan, joten myös tässä asiassa voit kääntyä hänen suuntaan.