Sitsit
Sitsit on akateeminen pöytäjuhla.
Sitsit rules![muokkaa]
Sitsien tarkoitus on, että kaikilla on hauskaa. Jotta määrittely hauska toteutuisi jokaiselle läsnäolijalle, on parasta ilmoittaa yleiset sitsisäännöt. Näiden sääntöjen pohjalta osallistujat tietävät jutun juonen ja näin ollen järjestäjien ja järjestelyjen ohella myötävaikuttavat illan onnistumiseen.
periaatteena on, että illan säntä, joka istuu yleensä mahdollisimman näkyvällä paikalla, juontaa illankulun. Hänen käskystään lauletaan, juodaan, ollaan hiljaa ja mitä milloinkin. ehdotuksia saa tietenkin Isännälle antaa puheenvuoron saatuaan kättä nostamalla. Jos Isäntä katsoo osallistujan/osallistujien rikkoneen jotakin yllä tai alla mainittua tai muuta mahdollista sitsisääntöä, hän voi määrätä rangaistuksen (rangaistusryypyn).
Illan aikana on taapana nostaa nalja seuraavissa tilanteissa:
- heti laulun jälkeen
- Jos laulussa niin käsketään
- Isännän määräyksestä (esim. Osallistujan ehdotuksesta).
Ennen maljan kippaamista kurkkuun asti suoritetaan seuraavanlainen rituaali: Tytöt: nostavat maljan ensin vasemmalla puolella istuvaa poikaa kohti, sitten oikealla puolella istuvaa poikaa kohti ja lopuksi vastapäätä istuvaa poikaa kohti ja kulaus. Pojat: nostavat maljan ensin oikealla puolella istuvaa tyttöä kohti, sitten vasemmalla puolella istuvaa tyttöä kohti ja lopuksi vastapäätä istuvaa tyttöä kohti ja kulaus.
Jotta ruokailu sujuisi juomien tarjoilun kannalta rauhallisesti, tulee osallistujan varata itselleen tarpeeksi ruokajuomaa. Ruokailun edetessä juomaa voi tilata seuraavatsi: nostamalla käsi ja juomalippu.
Sitseissämme vältetään ylimääräistä rahankäsittelyä, joten ennen ruokailun alkua myymme juomalippuja, joita vastaan voi tilata illan aikana juomansa. Kannattaa ostaa lippuja heti reilusti!
Sitseillä on KIELLETTY:
- MYÖHÄSTYMINEN – sitseihin kuuluu tulla ajoissa!!
- Puhuminen tilanteissa:
- Isäntä puhuu
- Laulun aikana
- Heti laulun ilmoittamisen jälkeen (musiikki alkaa hiljaisuudesta)
- Tahallinen roskastaminen
- Kaikenmoinen ylimääräinen mesoaminen
- Ylenantaminen