Ero sivun ”Humala” versioiden välillä

Deltawikistä
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ei muokkausyhteenvetoa
p (7 revisions)
 
(5 välissä olevaa versiota toisen käyttäjän tekemänä ei näytetä)
Rivi 1: Rivi 1:
Olotila, jossa opiskelija tavallisesti kokee olonsa kotoisimmaksi, joskin jotkin henkilöt eiät arvosta tätä lainkaan. Yleensä humalan saavuttaminen vaatii ns. [[väkijuomien]] nauttimista, mutta usein myös riittävä volyymi olen, siiderin (perry ei ole siideri, joskin humalan on satunnaisesti raportoitu saapuneen tykö myös sen avulla), viinin, eksoottisehkon hedelmätisleen tahi muun maataloustuotteen nauttiminen on saattanut opiskelijan tähän siunattuun tilaan.
Olotila, jossa opiskelija tavallisesti kokee olonsa kotoisimmaksi, joskin jotkin henkilöt eivät arvosta tätä lainkaan. Yleensä humalan saavuttaminen vaatii ns. [[Väkevät_juomat|väkijuomien]] nauttimista, mutta usein myös riittävä volyymi oluen, siiderin (perry ei ole siideri, joskin humalan on satunnaisesti raportoitu saapuneen tykö myös sen avulla), viinin, eksoottisehkon hedelmätisleen tahi muun käymisreaktion uhriksi joutuneen maataloustuotteen nauttiminen on saattanut opiskelijan tähän siunattuun tilaan (ei tule sekoittaa siihen toiseen siunattuun tilaan, joskin etanolipitoiset nautintoaineet ovat perinteisesti myös tähän tilaan johtaneet).


Humalalla tarkoitetaan joskus myös hamppukasveihin (Cannabaceae) kuuluvaa köynöskasvia Humulus lupulus, sekä etenkin sen käpymäisiä emikukintoja, joiden kitkerä maku on ajanut jonkun joskus muinoin käyttämään sitä oluen maustamiseen.
Humalalla tarkoitetaan joskus myös hamppukasveihin (Cannabaceae) kuuluvaa köynnöskasvia ''Humulus lupulus'', sekä etenkin sen käpymäisiä emikukintoja, joiden kitkerä maku on ajanut jonkun joskus muinoin käyttämään sitä oluen maustamiseen. Erityisen humalapitoisia oluita ovat India Pale Alet (IPA), sekä Pils-tyyppiset lagerit, kuten [[Rokrammi]].
 
Yleisen luulon vastaisesti humala-kasvia syömällä ei tule humalaan. Joskin humala tulee tällöin syöjäänsä.


----
----
Laki humaliston istutamisesta ja kunnossapidosta: Rakennuskaari, 7. luku
Laki humaliston istuttamisesta ja kunnossapidosta: Rakennuskaari, 7. luku


http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1734/17340002000
http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1734/17340002000

Nykyinen versio 22. tammikuuta 2016 kello 15.58

Olotila, jossa opiskelija tavallisesti kokee olonsa kotoisimmaksi, joskin jotkin henkilöt eivät arvosta tätä lainkaan. Yleensä humalan saavuttaminen vaatii ns. väkijuomien nauttimista, mutta usein myös riittävä volyymi oluen, siiderin (perry ei ole siideri, joskin humalan on satunnaisesti raportoitu saapuneen tykö myös sen avulla), viinin, eksoottisehkon hedelmätisleen tahi muun käymisreaktion uhriksi joutuneen maataloustuotteen nauttiminen on saattanut opiskelijan tähän siunattuun tilaan (ei tule sekoittaa siihen toiseen siunattuun tilaan, joskin etanolipitoiset nautintoaineet ovat perinteisesti myös tähän tilaan johtaneet).

Humalalla tarkoitetaan joskus myös hamppukasveihin (Cannabaceae) kuuluvaa köynnöskasvia Humulus lupulus, sekä etenkin sen käpymäisiä emikukintoja, joiden kitkerä maku on ajanut jonkun joskus muinoin käyttämään sitä oluen maustamiseen. Erityisen humalapitoisia oluita ovat India Pale Alet (IPA), sekä Pils-tyyppiset lagerit, kuten Rokrammi.

Yleisen luulon vastaisesti humala-kasvia syömällä ei tule humalaan. Joskin humala tulee tällöin syöjäänsä.


Laki humaliston istuttamisesta ja kunnossapidosta: Rakennuskaari, 7. luku

http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1734/17340002000