Tuutorit

Matematiikan tuutorit

Tiina Hautajärvi

Tiina on Oulun lahja Turulle. Kuten hyvin tiedetään, Oulu ei kuitenkaan lähde ihmisestä millään. Tästä saattaakin siis johtua se, että Tiina kannustaa fanaattisesti Kärppiä. Jääkiekko on muutenkin lähellä Tiinan sydäntä, ja hän kantaakin aina mukanaan Leijona(t)-kangaskassia. Vapaa-ajallaan Tiina opettaa lapsille tärkeitä selviytymistaitoja, mikä tekee hänestä oivan tuutorin. Pilttien ei kuitenkaan kannata ottaa liikaa mallia Tiinan tavasta pyöräillä mummot kumoon maantiepyörällään. Tilastotieteen käsitteistä Tiina kokee häntä parhaiten kuvaavan normaalijakauman identiteettilinkkifunktio. Tiina ei kuitenkaan tiedä syytä tälle, ja sen ratkaiseminen jätetään lukijalle harjoitustehtäväksi.

Henri Hellström

Henri on hyvä kaikessa, ainakin matikan suhteen. Huhujen mukaan Henkka on kuitenkin myös ihan älyttömän hyvä ottamaan Lynin tanssilattian haltuunsa joka keskiviikko. Ei ole kuitenkaan väliä mikä tapahtuma edellisenä iltana on ollut, sillä Henri onnistuu aina selviämään luennolle seuraavana aamuna. Oikeastaan Henri on pitkälti ainoa, joka edes käy luennoilla. Varmin tapa tavoittaa Henkka onkin liikkua jossain päin Henrin koti-Quantum-Lyni-akselia. Henri kokee eniten omakseen Riemann-integraalin, koska se ei osaa käyttäytyä, kun mennään äärettömyyksiin. Henrin kohdalla täytyy kuulemma myös mainita tequila. (Henrin vastaus: ”Mitä siitä?”)

Mikko Jaskari

Mikko on Vaasasta ja ei ymmärrä suomea, mutta ei puhu myöskään ruotsia. Mikon harrastuksiin kuuluu muistelut Sportin voitoista TuToa vastaan erityisesti Oskun kuullen ja ahkera noppien grindaaminen. Mikko suhtautuu matematiikkaan tietyllä vakavuudella ja monia hänen juttujaan ei ymmärrä, vaikka miten selittäisi. Hauskaa Mikko on pitänyt kerran, mutta sekin oli jo tarpeeksi kamalaa. Silti Mikon saattaa bongata Deltan bileistä ja sitseiltä. Erityisesti olemalla samassa WhatsApp-ryhmässä voi olla varma, että Mikolla on jokin sana sanottavanaan kaikkiin velloviin keskusteluihin. Matemaattisista käsitteistä Mikkoa kuvaa parhaiten ykkösenjuuri, sillä hänen elämänsä kulkee pitkin kompleksista ympyrää.

Emilia Kalliokoski

Emilia on aidosti omistautunut opiskelijaelämälle: luennot hän voi kyllä skipata (eihän siellä mitään tärkeää ikinä tapahdu), mutta yksiäkään bileitä ei. Kaikki muutkin tuntuvat tietävän tämän, sillä heillä on tapana kutsua itse itsensä Emilian luo sekä etkoille että jatkoille. Muutoin Emilian voi bongata pyörittämässä maailman parasta pizzaa tai pelaamassa tiettyjen ainejärjestöjen tiloissa beer pongia, yleensä raitapaitaan sonnustautuneena. Lisäksi Emilian harrastuksiin kuuluu Deltan erilaisten toimihenkilönimikkeiden haaliminen. Kaikkein lähinnä Emilian sydäntä ovat raja-arvot, sillä mm. hänen saamattomuutensa ja huulipunakokoelman kokonsa lähestyvät uhkaavasti ääretöntä.

Ilmari Kautiala

Helposti nähdään, että Ilmari on tämän vuoden tuutorikokelaista sekä biologisesti että akateemisesti vanhin. Ilmari on muutenkin oikea konkareiden konkari, sillä onhan hän ollut mukana legendaarisessa HybridiSpeksissä (rekrytilaisuus myöhemmin syksyllä) jo sen alkumetreiltä saakka. Ilmarin teatteriuralle onkin mahtunut sekä yleisön hauskuuttamista lavalla että kaikkien narujen vetämistä ohjaajan penkiltä käsin. Kun Ilmari malttaa antaa muiden nauttia parrasvalojen loisteesta, hänet voi bongata Turun yössä laskemassa kortteja. Uhkapelaaminen onkin lähellä Ilmarin sydäntä, ja matemaagisista käsitteistä hänen suosikkinsa on odotusarvo, koska elämä on peliä ja jokainen tsäänssi on mahdollisuus.

Havu Miikonen

Havun tunnistaa parhaiten hänen kukallisesta pyöräilykypärästään, joka on niin hieno ja upea, että se herättää kateutta muissa tuutoreissa. Lisäksi Havun asustekokoelmaan kuuluu viitta, sillä hän on oikea Matikkapajan supersankari, joka pelastaa maailman auttamalla kaikkia hädissään tuskailevia demojentekijöitä. Havu on kuitenkin hyvä myös monessa muussa asiassa, ja erityisesti hän tykkää esitellä huimia taitojaan Ikea-kalusteiden kokoamisessa. Matematiikan käsitteiden kirjosta Havun suosikiksi valikoituu Spernerin perhe, sillä se soveltuu loistavasti myös kirosanaksi. Havu haluaisi sanoa harrastavansa yksipyöräilyä.

Amanda Myntti

Amanda on Deltan hallituksessa. Siksi hän onkin kuin nollan lisääminen: Amanda näyttää siltä, ettei ikinä tee mitään, mutta oikeasti hän tekee hyvinkin merkittäviä asioita, esimerkiksi tekee hienoja temppuja suppenevilla sarjoilla. Amanda tykkää muutenkin erottua joukosta, ja esimerkiksi joulun aikaan hänet voi bongata jo kaukaa vilkkuvien poronsarviensa ansiosta. Kun Amandalla ei ole liian kova kiire suosikkiharrastuksensa WhatsApp-kuvan vaihtamisen parissa, hän tykkää kuluttaa kaiken ylimääräisen vapaa-aikansa pelaamalla Zeldaa, tietysti yksin ja ihan varmasti pimeässä. Ei kuitenkaan peiton alla! Tiina on tunnetusti Amandan edustusvaimo.

Mirka Mäkinen

Mirka teki muinoin omiin tuutoreihinsa lähtemättömän vaikutuksen jo pilttiviikolla jakaessaan hienoja origameja rastikierroksella. Mirka on muutenkin kätevä käsistään, ja hän onkin vapaa-ajallaan raksamyyjä. Komeat nimikkeet ja tittelit eivät kuitenkaan lopu siihen, sillä Mirka on toiselta koulutukseltaan luonto- ja ympäristöneuvoja. Nykyään Mirkan elämä kuitenkin pyörii pitkälti koirien ja matikan ympärillä, ja useimmiten hänet voi löytää joko lenkittämässä hauvojaan jokirannassa tai Matikkapajalta pohtimassa elämän tarkoitusta. Mirkasta on vaikea olla erehtymättä, sillä hänet tunnistaa helposti komeista tatuoinneistaan. Lähinnä Mirkan sydäntä on matikan aloista analyysi, koska sitä vaan ymmärtää.

Kristian Roth

Kristian on aina töissä. Siis ”töissä”, oikeasti Krisu vain istuu pallomeressä. Luentosaleissa Kristian onkin harvinainen näky, ja oikeastaan koko Kristianin läsnäolo yliopistolla on imaginaarisempaa kuin i2 = -1. Silti Kristian muistaa aina jossain välissä ahdistella Deltan jäsenistöä kaikenlaisilla sähköposteilla hallituksen puolesta. Vapaa-ajallaan Krisu tykkää tuunata haalareitaan ja onkin onnistunut asentamaan niihin epäonnistuneet ledit ja tunnistettavat karvareunukset, hellittelynimeltään spurgu- tai joulupukkikarvat. Haalareitaan Kristian esittelee joka viikko Lynissä, missä hänestä usein kuoriutuu oikea parkettien partaveitsi. Pilkun jälkeen Krisun voi löytää Emilian kanssa Aurorasta kanarullalla.

Juulia Virta

Juulia on omien sanojensa mukaan vähän liian avoin. Itsestään avautumisen ja valokuvaamisen ohella Juulia tykkää harrastaa budjettien tekemistä Microsoft Excelillä. On tärkeää huomata, että Juulia preferoi rahankäytössään tilisiirtoja, sillä käteinen pilaa budjetin. Juulia osaa kyllä tätä nykyä kuulemma käyttää myös seteleitä ja joskus jopa kolikoita. Juulia on kuin pieni ja söpö epsilon, sillä hän on aina positiivinen (> 0). Siitä huolimatta Juulia on parempi kemiassa kuin matikassa. Matikassa on kuitenkin helpompi kandi, joten emme oletettavasti ole menettämässä Juuliaa ainakaan ihan lähiaikoina. Juulia myy Oskulle liput TuTon peleihin.

 

Fysiikan tuutorit

Teemu Hynnä

Teemu on geneerinen valkoinen mies, ja hänen erottamisensa massasta tuottaa välillä vähän vaikeuksia ainakin Oskulle. Älä kuitenkaan anna kuoren hämätä, sillä Teemu on oikeasti hyvinkin räiskyvä persoona. Teemu onkin kuin aalto-hiukkasdualismi, koska hänellä on kaksi eri luonnetta. Toista luonnetta ei kuitenkaan ole vielä toistaiseksi nähty, mutta sen paljastumista odotetaan innolla. Jo tunnettu Teemu on kuitenkin tehnyt suuria uhrauksia elämässään korvatessaan lupaavan muusikon uransa fysiikan laeilla. Teemu onkin oikea multivirtuoosi, joka osaa soittaa mitä eriskummallisempia soittimia. Useimmiten Teemun voi kuitenkin bongata Kupittaan velodromilla ratapyöräilemässä.

Laura Kääriä

Laura on Ollin piltti. Tämän linnunpoikasen rakkaimpiin harrastuksiin lukeutuu Instagram-stalkkailu. Lisäksi Laura käy aika paljon bileissä, mutta hakee niistä yleensä vain merkin. Silloinkin kun Laura malttaa jäädä vähän pidemmäksi aikaa yöelämän tohinaan ja tuiskeeseen, hän lähtee keskiyöltä. Laura onkin oikeasti moderni Lyni-Tuhkimo, vaikka ei olekaan kosiskelijoiden harmiksi vielä hukannut yhtäkään kenkäänsä baarin ulkopuolelle. Fysiikan käsitteistä Laura on kuin polarisaatio, sillä hän mukautuu aina kaikkiin tilanteisiin. Yhdestä asiasta Laura ei kuitenkaan koskaan tingi: muut tykkäävät viikata lakanat, Laura Kääriä.

Olli Lintu

Muut tuutorit ovat ihmisiä, Olli Lintu. Ollin ainoa toive on, että jokaisella piltillä on tervetullut olo. Viime syksynä Ollin vieraanvaraisuus meni jopa niin pitkälle, että hän majoitti pilttejä siipiensä alle. Fysiikan opiskelun ohella Olli tykkää kikkailla välillä myös puistokemian puolella. Muuten Olli tykkää viettää aikaansa hakkaamalla Haloa, nauttimalla hyvää ruokaa, ja testaamalla luennoitsijoiden pätevyyttä kyselemällä aivan kaikkea maan ja taivaan väliltä luennoilla. Olli onkin aika inspiroiva tyyppi, ja hänestä on luonnollisesti kirjoitettu ihan oma sitsilaulu. Olli on kuin musta aukko, sillä sinne pudotessa ei pääse koskaan pois.

Vilma Sarekivi

Myös Vilma on Ollin piltti. Vilma on erittäin spontaani ihminen, ja hänen seurassaan hauskanpito on taattu. Tämä menee joskus jopa siihen pisteeseen saakka, että aika katoaa, kun Vilman kanssa pitää hauskaa. Vilmaa sykähdyttääkin fysiikassa eniten aikadilaatio, koska sehän tarkoittaa, että aika vääristyy, kun mennään lujaa. Vilman hauskanpitoa on useimmiten vaikeaa olla huomaamatta ja erityisesti kuulematta, sillä koko Quantum raikaa, kun Vilma ja Aino yhdessä nauraa. Vilma viihtyy muutenkin Quantumilla kuin kotonaan, eikä ole harvinaista bongata häntä vielä iltakahdeksalta auttamassa muita opiskelijoita RTT:llä.

Oskar Tuomi

Oskar tykkää TuTosta, mikä on kyllä vähän turha tässä kertoa, sillä Osku pitää itsekin hyvän huolen siitä, että kaikki ovat varmasti tietoisia asiasta. Vapaa-ajallaan Osku harrastaa rautakauppiaan hommia ja on myös kerran bongattu alasti yliopiston suihkulähteestä, sillä kuten jo naamasta näkeekin, Oskar on ikuinen potentiaalikuoppa. Osku omistaa myös oikein hienot Adidaksen verkkarit, mutta jostain syystä ne ovat useammin jonkun muun kuin Oskarin itsensä päällä. Jos kuitenkin haluaa tehdä Oskun sisimmän olemuksen kanssa tuttavuutta, kannattaa käydä tsekkaamassa hänen kahvikuppinsa Deltan toimistolla. Pahimmaksi kryptoniitikseen Osku mieltää erilaiset palkokasvit.

Aino Tuomola

Aluksi on tärkeää huomauttaa, että Aino on Oskun piltti, ja jos ihan tarkkoja ollaan, niin Aino on Oskun superpiltti. Kaikessa Aino ei kuitenkaan suoriudu supertaitavuudella: kirjoitustaidottomuudestaan johtuen Aino tekee aika usein kirjoitus väli virheitä. Yliluonnolliset kyvyt ovat kuitenkin lähellä Ainon sydäntä, ja fysiikan käsitteistä häntä miellyttääkin eniten suprajohtavuus, koska sen avulla voi leijua. Ainakin vielä toistaiseksi Aino käsittelee ammatikseen tipuja, ja hänelle voikin tuoda kanan leikattavaksi ihan missä vaan, milloin vaan. Aino on kotoisin eksoottisesta ja eteerisestä Köyliöstä. Mutta missä oikein on Köyliö?

Kirjoita kommentti

You must be logged in to post a comment.

  • Hurraa!

    Löysit "Turun yliopiston matemaattisten ja fysikaalisten tieteiden opiskelijoiden yhdistys Delta ry:n" :)